20 oktoober, 2013

Tomatine sibulasupp

Nami-nami kooskokkamine. Kui eelmisel nädalavahetusel pakkusin sibulasuppi juustuga, siis sel nädalavahetusel tegin sibulasuppi tomatiga. Ja see oli veel maitsvam.



Tomatine sibulasupp

700g sibulat
100g suitsupeekonit
1,3l kanapuljongit
400g purustatud tomateid
basiilikulehti, soola, pipart

Prae tükeldatud peekon ja tükeldatud sibulad. Kalla segu potti, lisa kanapuljong ning purustatud tomatid. Maitsesta soola, pipra ja peenestatud basiilikulehtedega. Keeda 30 minutit.

Allikas: Lavendlimesi 

12 oktoober, 2013

Sibulasupp juustuga

Sibul on üks ütlemata tore mugul. Nii palju häid asju saab sibulast ja sibulaga. Mul on isegi natuke kahju nendest, kes sibulat ei söö.
Nami-Nami oktoobrikuu kooskokkamise teemaks on samuti sibul. Kuigi mul on endiselt remont ja suurem osa asjadest on kastides ning suurem osa põrandast on kaetud kastidega, siis sööma peab ju ikka. Ja selle ruumi ja aja ikka leiab, et üks mõnus supp keeta. Sibulasupp näiteks.

Sibulasupp juustuga

500 g sibulaid
3 küüslauguküünt
1 sl võid
500 ml aedviljapuljongit
500 ml piima
1 sl jahu
1,5 dl riivjuustu
soola
muskaati
murulauku

Viiluta sibulad ja haki küüslauk. Sulata pannil või, lisa sibulaviilud ning küüslauk. Kuumuta keskmisel kuumusel, aeg-ajalt segades, kuni sibulad hakkavad pruunikat värvust omandama. Sega jahu 1 dl piimas. Kuumuta puljong ja ülejäänud piim keemiseni, lisa sibulad. Kalla juurde piimaga segatud jahu, lase keema tõusta. Võta pott tulelt ja lisa riivjuust. Sega, kuni juust on sulanud. Maitsesta muskaadi ja vajadusel soolaga. Peale riputa hakitud murulauku.

Allikas: Perenaine.ee
Løksuppe med ost

01 oktoober, 2013

Küpsise-toorjuustutrühvlid

Tegus ja unetu nädalavahetus Toilas ning Jõhvis. Mihklilaat ja muud tegemised. Leivad-saiad, tordid, minipitsad, pirukad, tikuvõileivad, Kass Arturi koogikesed ja küpsise-toorjuustutrühvlid. Kõigest kahjuks pilti teha ei jõudnudki.

Foto: Piret

Küpsise-toorjuustutrühvlid

300 g Domino-küpsiseid või  Mesikäpa DOPS küpsiseid
150 g maitsestamata toorjuustu
100-150g tumedat šokolaadi
Kaunistuseks:
Goji marjad

Purusta küpsised. Lisa toorjuust ning sega. Tõsta segu külmkappi tahenema.
Vormi segust väikesed pallikesed ja aseta need mõneks ajaks külmikusse tagasi tahenema.
Sulata šokolaadi vesivanni kohal. Kasta iga trühvel sulašokolaadi sisse, siis tõsta tahenema nt fooliumiga kaetud kandikule või lõikelauale. Kaunista. Hoia jahedas.

Allikas: Nami-Nami