18 jaanuar, 2014

Juustuküpsised rosmariiniga

Nädalavahetused ongi ju küpsetamiseks loodud! Magusale vahelduseks midagi soolast ja head.

Juustuküpsised rosmariiniga

100 g võid
200 g nisujahu
2 sl riivitud parmesani või muud riivitud juustu
1 sl värskelt hakitud rosmariini
1 sl värskelt hakitud tüümiani
1 tl meresoola
0,5 tl purustatud musta pipart
0,5 tl Cayenne`i pipart
1 sl külma vett
1 muna

Lõika või väikesteks kuubikuteks ja sega köögikombainis koos jahu, juustu, 1/2 rosmariini, 1/2 tüümiani, 1/2 meresoola, 1/2 pipra ja 1/2 Cayenne'i pipraga peeneks. Lisa munakollane ja vesi ning sega, kuni saad ühtlase tainapalli (vajadusel lisa vett). Rulli tainas 1 cm paksuseks ja lõika 5 cm läbimõõduga ketasteks. Laota kettad ahjuplaadile ja määri pealt munavalgega. Sega ülejäänud maitseained ning puista küpsistele. Küpseta 180-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni küpsised on kaunilt kuldsed. Lase valmis küpsistel ahjuplaadil jahtuda.

Allikas: Nami-Nami

Kjeks med ost og rosmarin

12 jaanuar, 2014

Kiire šokolaadikook

Leidsin selle retsepti norrakate Aperitifist ja kuna mul oli just plaanis mandlijahuga midagi teha, siis tundus see retsept olevat just see, mida vaja. Ja kuna norrakad ise kirjeldasid seda kooki kui midagi eriti kiiret ja midagi eriti head, siis tuli proovida. Üks väga magus ja šokolaadine amps on see kohe kindlasti.


Kiire šokolaadikook

250 g toasooja võid
250 g suhkrut
6 muna
150 g riivsaia
150 g mandlijahu
150 g tumedat küpsetusšokolaadi
0,5 dl kanget kohvi

Sulata šokolaad kuumas kohvis. Sega kõik ained köögikombainis. Määri väike leivavorm võiga ning puista üle suhkruga. Kalla tainas vormi ning küpseta 170-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit. Lase koogil jahtuda. Puista jahtunud koogile tuhksuhkrut ning serveeri värskete marjadega.

Allikas: Aperitif

Minu kook oli ahjus peaaegu 60 minutit. Kook sai üsna magus, kuigi panin natuke vähem suhkrut, kui retseptis ette nähtud. Lõikamiseks peaks kook kindlasti jahtunud olema, soe kook kipub pudisema ja lagunema. Ja tegelikult peakski hoopis järgmise päevani kannatama, sest teisel päeval on kook veel parem!

10 jaanuar, 2014

Heegeldatud lumehelbed

Kui lund ei ole, siis tuleb seda ise teha! Aga kuulda oli, et Tallinnas juba sajab. Loodetavasti saab Tartus ka maa valgeks.


Lingid mustritele leiad sellest blogist.

05 jaanuar, 2014

Kama-kohupiimamuffinid

Head uut aastat!
Uut aastat tuleb alustada küpsetamisega. Teisiti ei saa ju :)


Kama-kohupiimamuffinid

2 muna
100 g suhkrut
100 g sulatatud võid
1 dl nisujahu
1 dl kamajahu
1 tl küpsetuspulbrit
ca 1 dl kuivatatud jõhvikaid
ca 3 sl hakitud pähkleid
175 g kohupiima

Klopi munad suhkruga vahule. Sega juurde jahtunud sulavõi ning kohupiim. Sega jahu, kama, küpsetuspulber omavahel, lisa koos pähklite ja kuivatatud jõhvikatega munavahule. Sega õrnalt läbi. Jaota tainas pabervormidega vooderdatud muffinipannile. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15-18 minutit, kuni muffinid on kenasti läbi küpsenud.

Kuna mul kuivatatud jõhvikaid ei olnud, siis lisasin rosinaid ning pähklite asemel mandleid. Muffinid said väga magusad, aga külma piima kõrvale sobisid imehästi. Jõhvikad oleks ehk pisut seda magusust vähendanud. Kindlasti teen neid veel!

Allikas: Nami-Nami