27 aprill, 2014

Lihtne kohupiimavorm

Plaanisin tegelikult ka sel aastal munadepühaks pashat teha, aga keegi mainis kohupiimavormi ning otsustasin hoopis selle kasuks. Nii ammu polnud seda teinud ja maitsev ju seegi. Eriti, kui kohupiimasegule lisada rosinaid ja teisi kuivatatud puuvilju ning juurde pakkuda kisselli või siis toormoosi. 


Lihtne kohupiimavorm

3 muna
1 dl suhkrut
500 g kohupiima
vanillisuhkrut
sidrunit
rosinaid ja teisi kuivatatud puuvilju
vormi määrimiseks võid

Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim, vanillisuhkur, sidrunimahl ning puuviljad. Sega ühtlaseks. Kalla segu võitatud ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit. Serveeri kisselli või toormoosiga.

20 aprill, 2014



Rõõmsaid pühi!
God påske!

17 aprill, 2014

Hapukoorekeeks

Nii lihtne ja nii maitsev! Ja kui lisada natuke sukaadi, rosinaid või muid kuivatatud puuvilju, siis saab tõenäoliselt veel maitsvam.


Hapukoorekeeks

200 g toasooja võid
125 g (1,5 dl) suhkrut
3 toasooja muna
100 g hapukoort
200 g (3,5 dl) nisujahu
40 g (0,5 dl) kartulitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
natuke soola

Vahusta toasoe või ja suhkur mikseriga kohevaks. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad. Sega juurde hapukoor. Sega kuivained omavahel ning sõelu need muna-või-suhkruvahu peale. Sega suure lusikaga õrnalt ühtlaseks. Kalla võitatud keeksivormi. Küpseta 175 kraadise ahju alumises osas umbes 50 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga. Lase koos vormiga restil jahtuda, siis kummuta keeks vormist välja.

Allikas: Nami-Nami

10 aprill, 2014

Hernepihvid

Ma ei ole taimetoitlane ja tõenäoliselt ei saa minust kunagi päris 100% taimetoitlast, aga mulle meeldib katsetada ja uusi maitseid avastada ning lihavabade päevade vastu ei ole mul küll midagi. Sandra jagas hiljuti hernepihvide retsepti ning neid seekord katsetasingi. Tulemus oli hea. Uskumatult hea.


Hernepihvid

250 g kuivatatud kollaseid poolikuid herneid
5-6spl (täistera)jahu
2-4 mugulsibulat
puljongipulbrit
ürte jm maitseaineid
õli praadimiseks
umbes 150ml vett

Pane herned eelnev õhtu likku. Järgmine päev kurna herned ning purusta köögikombaini, saumiksri või hakklihamasinaga ühtlaseks massiks. Prae sibul. Lisa purustatud hernestele praetud sibula tükid, puljongipulber, natuke jahu, veel endale meeldivaid maitseaineid ning umbes pool kruusi vett. Sega kõik hoolikalt läbi, vormi pihvid ning prae õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Allikas: Taimetoit.ee

05 aprill, 2014

Lihtne kartuli-hakklihavorm


Lihtne kartuli-hakklihavorm

umbes 500 g kartuleid
500 g hakkliha
100 g sibulat
küüslauku
100 g juustu
soola ja pipart
1 muna
1 klaas piima või kohvikoort
 peterselli (ja rosmariini)

Koori ja viiluta kartulid. Prae hakkliha, lisa sool, pipar, tükeldatud küüslauguküüned. Prae veel natuke. Määri vorm võiga. Lao vormi põhja kiht kartuliviile, maitsesta soola ja pipraga, lisa hakkliha ja sibularõngad. Kõige pealmiseks kihiks jälle kartuliviilud. Klopi muna lahti ning lisa piim. Kalla muna-piimasegu vormi. Kata vorm fooliumiga ning küpseta 200 kraadi juures umbes 1 tund. eemalda foolium ning puista kartulid üle riivitud juustuga. Pane vorm veel mõneks minutiks ahju. Lihtne ja maitsev!

Enkel potetgrateng med kjøttdeig