02 juuni, 2014

Väikese Myy rabarberipirukas

Rabarberihooaeg on käes! Ja kui õues on parasjagu vihmane ja märg ning pisut ehk nukkergi, siis on just õige aeg küpsetamiseks. Neid maailma parimaid rabarbrimuffineid olen korduvalt teinud ja tõenäoliselt teen neid ka edaspidi, sest need on tõesti imehead ja mahlased, kuid mõnikord võib ju midagi uut ka proovida. Seekord valisin küpsetamiseks Väikese Myy rabarberipiruka. Üks mu töökaaslane ütleb, et ma pidavat mõnikord Väikese Myy sarnane olema. Küllap see ikka natuke paika peab ning seepärast on ju eriti tore vihmasel esmaspäeva hommikul töökaaslaseid Myy pirukaga üllatada :) Pirukas oli mõnus. Parajalt magus, parajalt hapu. Natuke jäätist oleks piruka veel maitsvamaks teinud, aga oli maitsev ka ilma. Töökaaslased kiitsid samuti. Tundub, et läheb kordamisele :)


Väikese Myy rabarberipirukas

Tainas: 
100 g võid
0,75 dl suhkrut
1 muna
1,5 dl nisujahu
1 dl jahvatatud mandleid
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit

Kate: 
5-6 dl tükeldatud rabarbrit
0,75 dl suhkrut
0,5 dl jahvatatud mandelid

Sega suhkur pehme võiga, klopi juurde muna. Sega jahu, jahvatatud mandlid, vanillsuhkur ja küpsetuspulber omavahel ning lisa segu või- suhkruvahule. Sega. Suru tainas jahuste käte abil võiga määritud pirukavormi põhjale ja äärtele. 
Koori rabarbrid ning lõika väikesteks tükkideks. Puista tainapõhjale, raputa peale suhkrut ja jahvatatud mandlid. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Serveeri jäätisega.

Allikas: Nami-Nami