28 juuli, 2014

Värsked soolakurgid

Sõnu ei olegi vaja. Köögist on kuulda krõmpsutamist :)


Värsked soolakurgid

Meelepärane hunnik kurke

Ühe liitri soolvee kohta:
1 l vett
1 spl jämedat soola
0.5-1 spl suhkrut

1-2 tilliõisikut
2 mustsõstra lehte
1 poolitatud küüslauguküüs
sinepiseemneid

Pese värsked väikesed kurgid jääkülma veega ja lao klaasist, glasuuritud keraamikast roostevabast terasest või emailitud potti või purki. Lisa tilliõisikud, sõstralehed, poolitatud küüslauguküüned ja sinepiseemned.
Soolvett keeda vastavalt kurkide kogusele. Aja vesi keema, lahusta selles sool ning suhkur ning vala keev vesi kurkidele.
Toatemperatuuril saad head kurgid juba 24 tunniga. Väga mõnusad ja krõmpsuvad!

Allikas: Pisike ja Pisut Segi

Ferske sylteagurker

23 juuli, 2014

Tõeliselt sametine kõrvitsapüreesupp

Jälle kõrvits ja kuumal päeval kuum supp... Eks tegelikult eelistan ka mina sellise kuumaga jahutavamaid toite, aga mu külmkapp vajab hädasti sulatamist ning sügavkülm võiks siis ju tühi olla. Pealegi peab uuele kraamile ruumi tegema. Viimane aeg!
Kõrvitsapüreed oli mul paar karbikest ning neist otsustasingi suppi teha. Sametine sai see supp tõepoolest ning vaatamata kuumale ilmale, maitses hästi.

Tõeliselt sametine kõrvitsapüreesupp

1 kg tükeldatud (muskaat) kõrvitsat (mina kasutasin juba valmis püreed ning kõrvits oli tavaline)
1 l vett
1 sl köögiviljapuljongit
1 sibul
1 sl rapsiõli 
200 g sulatatud juustu
soola ja pipart
Serveerimiseks kõrvitsaseemneõli ning röstitud kõrvitsaseemneid

Pane kõrvitsatükid potti, kalla peale nii palju vett, et kõrvitsatükid oleksid kaetud. Lisa puljongipulber. Kuumuta keemiseni.
Haki sibul ning prae õlis kuldseks. Lisa koos praadimisõliga kõrvitsatükkidele. Keeda kõrvitsatükke koos praetud sibulaga. Kui kõrvits on pehme, siis püreesta ühtlaseks. Lisa sulatatud juust ning püreesta uuesti. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Lase supil 10-15 minutit taheneda. Serveeri. Peale nirista paksemat kõrvitsaseemneõli ning kaunista kõrvitsaseemnetega.

Allikas: Nami-Nami 

Gresskarsuppe

09 juuli, 2014

Kartuli-kõrvitsapuder

Juunist on uskumatult kiiresti juuli saanud. Juba! Üks osa puhkusestki on juba puhatud, kuid õnneks on kaks osa veel ees. Väljas on mõnusalt soe, toas palav ning sellise palavusega keeta ja küpsetada küll ei taha. Mõnel jahedamal õhtul ikka natuke võib. 


Kartuli-kõrvitsapuder

kartulid
kõrvits
sibul
piim
või
sool, pipar, maitseroheline

Retsept on tegelikult imelihtne. Koori ning tükelda kartulid ja kõrvits. Keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks ning tambi pudruks. Lisa praetud sibul, või ning soe piim. Klopi õhuliseks ning maitsesta.