21 aprill, 2015

Martsipani-marjaruudud

Kui sa soovid midagi väga magusat ja armastad martsipani, siis maitseb sulle see kook kohe kindlasti ning pärast tükikest kooki tuleb teha tiir külmkapi juurde ja otsida sealt välja midagi soolast. 

Martsipani-marjaruudud 
Ehk rabapinnas käbide ja härmatisega :) Nii ütles üks mu sõber, kes seda pilti nägi.

125 g võid
4 muna
3 dl suhkrut
4,5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
400 g martsipani
ca 300 g marjasegu (mustikad, vaarikad, põldmarjad)
Kaunistamiseks tuhksuhkrut ja marju.

Vahusta toasoe või suhkruga, klopi ükshaaval juurde munad. Lisa riivitud martsipan ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ühtlaseks. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjuplaadile (25x35 cm). Vajuta osa marju tainasse, osa jäta kaunistamiseks. Küpseta kooki 175 kraadi juures umbes 40-50 minutit. Lase jahtuda, lõika ruutudeks ning puista üle tuhksuhkruga. Kaunista marjadega.

Allikas: Toidutare

19 aprill, 2015

Rukkijahuga praetud räimefileed

Üks järjekordne näide sellest, et lihtsuses peitub võlu ja et lihtsad toidud on sageli just need kõige maitsvamad ning saavad ka tavaliselt kõige kiiremini otsa. 
Rukkijahuga praetud räimefileed

räimefileesid
rukkijahu
muna
natuke piima 
soola, pipart
tilli
praadimiseks õli

Klopi muna supitaldrikul kergelt lahti ning lisa natuke piima. Maitsesta segu soolaga ja pipraga. Pane teisele taldrikule rukkijahu. Kasta räimefilee esmalt munasegusse ning seejärel rukkijahusse. Prae kuumal pannil kuldpruuniks. 

13 aprill, 2015

Kõrvitsaküpsised šokolaadi ja pähklitega

Praegu sooviks küll, et 24 tunni asemel oleks päevas näiteks 26 tundi. Ja et nädalavahetus oleks vähemalt kolm päeva. Et kõik saaks tehtud (ja tehtud hästi!) ning et jõuaks pisut rohkemgi. 


Kõrvitsaküpsised šokolaadi ja pähklitega
umbes 30 tükki

3 dl kõrvitsapüreed
100 g purustatud metspähkleid
75 g tumedat šokolaadi
1 muna
natuke soola
100 g toasooja võid
2 dl suhkrut
4 dl jahu
1 tl vanillsuhkrut
1 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa vahustades muna. Sega hulka kõrvitsapüree. Sega kuivained omavahel ning lisa tainale. lõpuks sega hulka hakitud šokolaad.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes 5 cm läbimõõduga kuhjakesed. Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit. 

Allikas: Lia Virkus, Pille Enden "Kõrvitsatoidud. Salatitest magusani"

05 aprill, 2015

Munad


Valvur :)