29 juuli, 2015

Klopitud kurgisalat

Ma vist isegi ei pea ütlema, et see salat on üks mu suvistest lemmikutest. Lapsepõlv ning memme valmistatud hõrgutised.
Klopitud kurgisalat

värsket kurki
soola
köömneid
natuke sibulat
30% äädikat
värsket tilli

Koori kurgid ning lõika õhukesteks viiludeks. Pane koos soola, köömnete ja sibulaviiludega kaanega kaussi. Sega läbi ning lase natuke aega seista. Raputa kaussi. Maitsesta äädikaga, sega juurde hakitud till (ja roheline sibul). Naudi!

Retsepti leiad ka Nami-Namist

24 juuli, 2015

Porgandikuklid

Oli nüüd siis põhjuseks vihmane ja rõske ilm või hoopis see, et ma ei ostnud poest leiba... Koju jõudes panin taina kerkima. Eriti head olid need kuklid värskelt. 


Porgandikuklid

5 dl käesooja vett või piima
50 g värsket pärmi
1 sl suhkrut või siirupit
1 tl soola
3-4 tk riivitud porgandit
ca 9 dl kuklijahu (minu jahusegu koosnes rukki-, nisu- ja nisutäisterajahust)
2 sl õli

Lahusta pärm käesoojas piimas või vees. Lisa suhkur, sool ja riivitud porgand. Lisa vähehaaval jahu ja sõtku ühtlaseks. Lisa õli. Lase tainal soojas kahekordseks kerkida. Jaota tainas kaheks. Veereta kumbki tükk pikaks rulliks ning jaota parajateks tükkideks. Veereta tainatükid kukliteks ning lase veel natuke kerkida. Määri kuklid munaga, raputa peale seesamiseemneid. Küpseta 250-kraadises ahjus umbes 10 minutit. 

Allikas: Nami-Nami

11 juuli, 2015

Tatrajahuküpsised kardemoni ja mandliga

Kui kaunil suvepäeval on väljas vaid 16 soojakraadi ning ladistab vihma, siis ei jää küll muud üle, kui lohutuseks midagi head ja lõhnavat küpsetada. 
Merilin jagas oma blogis tatraküpsiste retsepti ning neid proovisingi. Kuna mul metspähkleid kodus ei olnud, siis asendasin need mandlitega. 


Tatrajahuküpsised kardemoni ja mandliga

3 dl tatrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl kardemoni
1/4 tl soola
100 g võid
1 muna
1 tops Jaani keedetud kondenspiima
ca 75 g mandleid

Sega tatrajahu, küpsetuspulber, sool ja kardemon. Vahusta toasoe või, muna ja keedetud kondenspiim kreemjaks massiks. Sega jahuseguga ühtlaseks massiks. Vormi väikesed pallikesed ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru iga pallikese sisse üks mandel. Küpseta 180 kraadi juures umbes 7-8 minutit.

Allikas: Koogikontor