28 detsember, 2009

Hapupiimakook

Jõulud on selleks korraks möödas. Natuke kurvalt, natuke rõõmsalt ja koduselt... Natuke head sööki ja natuke veel. Ja siis veel üks ports ja siis naaatuke veel :) Nagu ikka. Ja kogu selle hapukapsa ja lihasärina sees leidsin ma aega midagi magusat küpsetada. Midagi head, midagi uut, mida varem polnud teinud. Ja tõesti oli hea.

Hapupiimakook

300g hapupiima
150g suhkrut
150g mett
1tl peenestatud nelki
1tl kaneeli
200g sulavõid
150g rosinaid
2 klaasi jahu
1 1/2tl söögisoodat
riivsaia
(mina lisasin veel natuke riivitud muskaatpähklit)

Kõik ained segatakse toodud järjekorras (rosinad kuumutatakse koos võiga). Segu kallatakse võitatud ja riivsaiaga puistatud vormi. Küpsetatakse 200C ahjus 1 tund.

Allikas: Laine Remmelgas "Küpsetame ise II"

3 kommentaari:

  1. ohh- kõht on hirmus täis, a midagi sellist pigistaks ikka veel sisse :)

    VastaKustuta
  2. kusjuures ma loen jätkuvalt, et jõuline hapupiimakook :)

    VastaKustuta