29 märts, 2009

Lastekas


T-särk lastele. Otsib samuti uut omanikku.

T-skjorte for barn/T-shirt for kids

26 märts, 2009

Särgihooaeg

Sügisestes toonides. Selline porine. Või on see äkki hoopis kevadine pori? Pori ja päike.

Särgihooaeg on kohe-kohe algamas. See ei loe, et täna lund sajab. Särk otsib omanikku! ;)

Søker eier ;)/For sale

23 märts, 2009

Sel aastal tuleb kevad teisiti...

Tead sa seda tunnet, kui avad akna ja tuppa tuleb mõnusat ja värsket kevadist lõhna? Kui tunned rõõmu esimesest õitsevast paiselehest või esimesest rohelisest rohuliblest? Või rõõmsalt sädistavatest lindudest? Kui kõik on nii ilus, et hingel on peaaegu valus? Kui tahaks naerda ja nutta ja hõisata... Kui oled õnnelik ja armunud... Armunud Elusse. Kui tahaks põgeneda linnast ja kevadele vastu joosta ja nautida loodust. Tunda rõõmu sulavast lumest ja lompidest, hoolimata sellest, et saapad on vanad ja lasevad läbi ja varbad on märjad... Hüüda igale saabuvale kevadlinnule: "Tere!"...
Tead sa seda tunnet?

Sel aastal tuleb kevad teisiti.

22 märts, 2009

Omamoodi Chilli con Carne

Kooskokkamine Nami-Namis. Teemaks on seekord kuivatatud ja konserveeritud oad ja herned. Tegin omamoodi Chilli con Carne sellest, mis parasjagu kodus olemas oli: sibul, porgand, hakkliha, punased konservoad, purustatud tomatid, päikesekuivatatud tomatid, küüslauk, tomatipasta. Ja muidugi muud vajalikud maitseained. Mõnusalt mahlane ja parajalt tšilline.

17 märts, 2009

Veinis hautatud veiseliha

Punases veinis hautatud veiseliha-tomatikaste täisterapastaga.
Mida teha käärinud veiniga? Avad pudeli, et õhtusöögi kõrvale klaasike veini juua. Kork peaaegu et lendab pealt, pudeli sisu kihiseb. Üle kahe lonksu juua ei julge, aga ära visata ka ei raatsi... Tüüpiline. Kuidagi ju ikkagi peaks seda saama kasutada. Saigi. Ja tulemus oli päris maitsev.

Biffstrimler i rødvin og tomatsaus. Servert med fullkornpasta.

16 märts, 2009

Süüteroosid vol.2


Lubatud lisa eelmistele süüteroosidele. Üritasin seekord erinevat värvi küünlajuppidega mängida. Roose tuleb veel... Ja veel. Uued karbid on juba ootamas :)

Opptenningsroser

15 märts, 2009

Maksakaste


Maksakaste sibula ja porgandiga
Kuna ma toore maksaga eriti suur sõber pole (toore maksaga meenub alati see, kuidas me põhikoolis matemaatikast minema hiilisime ja end sööklasse appi kauplesime. Kokkadel oli alati hea meel. Kord pidime suure kausitäie toorest maksa tükkideks tegema... Pärast seda korda käisime vist küll mõnda aega päris korralikult tunnis :)), siis üritasin kaval olla ja ostsin juba praetud maksa. Täitsa hea sattus. Kõrvale kartul, kohustuslik hapukapsasalat (see lihtsalt PEAB olema) ja natuke lehtsalatit ka- kevademaitset :)

Leversaus med løk og gulrøtter. Servert med kokte poteter og surkål-salat (den MÅ man ha!:) )/Liver gravy. Served with boiled potatoes and sauerkraut salad.

14 märts, 2009

Supipäevad jätkuvad :)


Kana-riisisupp
Hästi lihtne ja tavaline, kerge ja maitsev. Nüüd peaks küll supipäevadele väikese vahe tegema ja vahelduseks midagi tahedamat sööma :)

Kyllingsuppe med ris og grønnsaker/Chicken soup with rice and vegetables

11 märts, 2009

Supipäevad Supilinnas ;-)


Jälle tegin suppi :) Kartuli-sibulasupp. Välimus on kahvatu, aga maitse hea. Kahju ainult, et värsket tüümiani polnud.

Potet og løksuppe/Potato-onion soup

10 märts, 2009

Kreeka läätsesupp


Mul on läätse-vaimustus. Jube head on :) Seekord siis Kreeka läätsesupp. Küüslauku panin kõvasti rohkem- nohuste inimeste asi.

Gresk linsesuppe

09 märts, 2009

Veel natuke roosat


Natuke teistmoodi modelli peas :)
Lisaks roosadele papudele sai väike Nora roosa mütsi ka. Tegelikult on mütsil paelad ka, aga kuna ma polnud kindel, kas müts üldse paras sai, siis peab Nora emme paelad ise õigesse kohta panema :)

Babylue

02 märts, 2009

Kingitus kõige pisemale




Pisikesele preilile, kelle tulekust ma midagi ei teadnud. Reti kohe oskab üllatada :) Tervitused emmele-issile ja pisikesele Norale!


Babybooties for my friend`s daughter.