10 mai, 2011

Tuunikalasalatiga leivad



Ühed head asjad, mida ma oma paar-raksu-Eestist-ära aja jooksul tundma õppisin, olid erinevad söögid ja toiduained, millest ma varem kuulnudki polnud. Või kui olingi kuulnud, siis polnud mul õrna aimugi, mismoodi need maitsta võiksid. Näiteks krevetid või siis oliivid või kapparid. Ei midagi väga hullu tegelikult :) Kuid minu jaoks siiski täiesti uued maitsed.
Rootsis elades ütles sealne  perenaine mulle kohe alguses, et neile meeldib süüa ja HÄSTI süüa. Ja seda nad tõepoolest ka tegid. C oli väga hea kokk ning pea igal õhtul vaaritas ta midagi maitsvat, mina olin sageli köögis abiks. See tuunikalasalat ongi pärit tema menüüst. Retsepti tegelik päritolu on mulle kahjuks teadmata. Igatahes on see  väga hea salat, mis sobib hästi röstsaiaga või (röst)leivaga. Eriti hea oli see selle kergelt aniisimaitselise (vähemalt mulle tundus, et seal oli aniisi tunda!) leivakesega, mida C selle salati kõrvale alati pakkus (kui keegi teab, mis leivakesega tegu on, siis oleks tore, kui teada annaksite:) kahtlustasin ise, et äkki võiks see olla Polarbröd, aga vist ikka ei ole. Kujult on see küll sarnane, kuid maitse ei olnud päris see). 

Salat sobib hästi Nami-Nami kooskokkamisse :)


Tuunikalasalat:


1 karp tuunikala vees (C kasutas tegelikult tuunikala õlis)
porrut
musti oliive
väheke soola
hapukoort (siin kasutas C creme fraîche`i)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar