25 august, 2014

Suvikõrvitsakotletid

Suvest on märkamatult sügis saanud. Päikeselised ja soojad suveilmad on asendunud vihmaste ja jahedate päevadega. Hinges valitseb tühjus... Sügis. Suvi sai ootamatu lõpu.
Sellisel kurval ja vihmasel augustipäeval on hea, kui keegi tuleb ja kuulab. Ja külalisele tahaks ka kurval päeval midagi head ja maitsvat pakkuda. Neid suvikõrvitsakotlette olin ise just eelmisel päeval külas olles maitsta saanud ning kuna need olid uskumatult head, siis neid oma külalisele valmistasin ning pakkusingi. Kuulda sain vaid kiidusõnu.

Suvikõrvitsakotletid

400-500 grammine noor suvikõrvits
1 tl meresoola
1 sibul
4 sl hakitud tilli ja peterselli
3 sl nisujahu
2 muna
soola ja musta pipart
2,5 dl õli
Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Tõsta sõelale, sega 1 tl soolaga. Lase 15-20 minutit kausi kohal nõrguda. Pigista seejärel suvikõrvits käte vahel kuivemaks ning tõsta kaussi. Haki sibul peeneks. Lisa koos hakitud peterselli ja tilliga suvikõrvitsale. Klopi munad lahti, sega ka need koos nisujahuga suvikõrvitsaga. Maitsesta segu soola ja pipraga. Kuumuta pannil õli. Tõsta korraga pannile 4-5 supilusikatäit suvikõrvitsasegu. Prae paar minutit. Keera ümber ja prae veel natuke. Kotletid peaksid jääma pealt kuldsed ja seest küpsed. Tõsta küpsetuspaberile liigsest rasvast nõrguma. Serveeri suvikõrvitsakotlette küüslaugujogurtiga. Kuumalt parimad!

Squashkaker

1 kommentaar:

  1. ma olen paar korda suvikõrvitsat käes keerutanud ja mõelnud, et mis sellega peale hakata. järgmine kord juba tean :)

    VastaKustuta