13 aprill, 2015

Kõrvitsaküpsised šokolaadi ja pähklitega

Praegu sooviks küll, et 24 tunni asemel oleks päevas näiteks 26 tundi. Ja et nädalavahetus oleks vähemalt kolm päeva. Et kõik saaks tehtud (ja tehtud hästi!) ning et jõuaks pisut rohkemgi. 


Kõrvitsaküpsised šokolaadi ja pähklitega
umbes 30 tükki

3 dl kõrvitsapüreed
100 g purustatud metspähkleid
75 g tumedat šokolaadi
1 muna
natuke soola
100 g toasooja võid
2 dl suhkrut
4 dl jahu
1 tl vanillsuhkrut
1 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa vahustades muna. Sega hulka kõrvitsapüree. Sega kuivained omavahel ning lisa tainale. lõpuks sega hulka hakitud šokolaad.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes 5 cm läbimõõduga kuhjakesed. Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit. 

Allikas: Lia Virkus, Pille Enden "Kõrvitsatoidud. Salatitest magusani"

1 kommentaar:

  1. kõrvits tundub väga hea asi olevat, isegi küpsiseid saab sellest teha.
    mulle ikka meenuvad esimesena need marineeritud kuubikud, arvasin, et ega muud neist ei saagi

    VastaKustuta