24 juuli, 2015

Porgandikuklid

Oli nüüd siis põhjuseks vihmane ja rõske ilm või hoopis see, et ma ei ostnud poest leiba... Koju jõudes panin taina kerkima. Eriti head olid need kuklid värskelt. 


Porgandikuklid

5 dl käesooja vett või piima
50 g värsket pärmi
1 sl suhkrut või siirupit
1 tl soola
3-4 tk riivitud porgandit
ca 9 dl kuklijahu (minu jahusegu koosnes rukki-, nisu- ja nisutäisterajahust)
2 sl õli

Lahusta pärm käesoojas piimas või vees. Lisa suhkur, sool ja riivitud porgand. Lisa vähehaaval jahu ja sõtku ühtlaseks. Lisa õli. Lase tainal soojas kahekordseks kerkida. Jaota tainas kaheks. Veereta kumbki tükk pikaks rulliks ning jaota parajateks tükkideks. Veereta tainatükid kukliteks ning lase veel natuke kerkida. Määri kuklid munaga, raputa peale seesamiseemneid. Küpseta 250-kraadises ahjus umbes 10 minutit. 

Allikas: Nami-Nami

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar