Rabarberijäätis
4 dl vahukoort
2 munakollast
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 dl rabarberikeedist
Rabarberikeedis:
300 g rabarberit
1.5 dl suhkrut
1 dl vett
1 kaneelikoor
Valmista kõigepealt rabarberikeedis. Selleks tükelda rabarber 1 cm pikkusteks tükkideks. kuumuta suhkur ja vesi potis keemiseni. Lisa rabarber ja kaneelikoor. Keeda ilma kaaneta kuni rabarber läheb pehmeks ja segu pakseneb. Eemalda kaneelikoor. Enne jäätise valmistamist jahuta segu täielikult. Vahusta koor. Klopi munakollased, suhkur ja vanillisuhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel vahukoor ja munavaht. Lisa rabarberikeedis ja valmista jäätisemasinaga jäätis. Masina puudumisel vala segu kaussi ja aseta sügavkülma. Vahusta iga poole tunni tagant. Serveeri kohe või pane segu karbiga sügavkülma, külmuta vähemalt neli tundi ja veereta jäätisepalliveeretajaga pallid.
Allikas: Angeelika Kang "Jäised ahvatlused"
Rammus suutäis, natuke ehk liiga magus, aga hea!
Rabarbrais
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar