21 september, 2011

Rabarberijäätis

Veel üks ammune võlg... Kuigi jah, tundub, et alles see oli... Ometi on sellest maikuu jäätiseõhtust juba mitu kuud möödas... Külaskäik Pireti juurde ja loomulikult oli vaja ju midagi uut ja maitsvat teha :) Ja kuna parasjagu oli rabarberihooaeg, siis otsustasime proovida rabarberijäätist. Mõeldud-tehtud :) Tööjaotus oli meil ka... Nagu alati. Mina keetsin moosi ja Piret tegi jäätise :)



Rabarberijäätis


4 dl vahukoort
2 munakollast
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 dl rabarberikeedist

Rabarberikeedis:
300 g rabarberit
1.5 dl suhkrut
1 dl vett
1 kaneelikoor
Valmista kõigepealt rabarberikeedis. Selleks tükelda rabarber 1 cm pikkusteks tükkideks. kuumuta suhkur ja vesi potis keemiseni. Lisa rabarber ja kaneelikoor. Keeda ilma kaaneta kuni rabarber läheb pehmeks ja segu pakseneb. Eemalda kaneelikoor. Enne jäätise valmistamist jahuta segu täielikult. Vahusta koor. Klopi munakollased, suhkur ja vanillisuhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel vahukoor ja munavaht. Lisa rabarberikeedis ja valmista jäätisemasinaga jäätis. Masina puudumisel vala segu kaussi ja aseta sügavkülma. Vahusta iga poole tunni tagant. Serveeri kohe või pane segu karbiga sügavkülma, külmuta vähemalt neli tundi ja veereta jäätisepalliveeretajaga pallid.

Allikas: Angeelika Kang "Jäised ahvatlused"

Rammus suutäis, natuke ehk liiga magus, aga hea!

Rabarbrais

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar