07 aprill, 2013

Aromaatsed räimefileed suitsujuustuga


Juba mõnda aega olen mõelnud ja plaaninud räimest midagi teha, aga kord pole piisavalt aega, kord pole poes ilusaid räimi, kord pole isu ega tahtmist... Peale mandlioperatsiooni ei ole kõik toidud sugugi nii head ja ahvatlevad tundunud kui võiks... Õnneks hakkab see aeg vaikselt mööda minema ning tasapisi olen hakanud jälle maitseid tundma. Aga mitte sellest ei tahtnud ma kirjutada...

Nami-Nami aprillikuu kooskokkamise teemaks on räim.  Igasugused koostegemised innustavad ja panevad mind tegutsema ning selle üle on mul ainult hea meel. Esimeseks räimeroaks valisin räimefileed suitsujuustuga. Tundus teistmoodi ja põnev. Retsept on pärit samuti Nami-Namist.

Aromaatsed räimefileed suitsujuustuga:

300 g räime fileesid
100 g suitsujuustu
soola, valget pipart ning tilli
Paneerimiseks muna ja riivsaia ning natuke soola

Laota räimefileed lõikelauale, nahk allpool. Maitsesta soola-pipraga ning puista peale hakitud till. Kata pooled räimefileedest suitsujuustuviiludega, tõsta peale ülejäänud räimefileed. Klopi muna lahti, sega teises taldrikus riivsai ja sool. Kasta "räimepihvid" mõlemalt poolt esmalt munasse, seejärel riivsaiasegusse. Prae kuumal pannil võis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri kartulipudruga.
 "Räimepihvid" maitsesid hästi, kuigi see juust seal keskel oleks võinud natuke rohkem põnevamat maitset anda. Aga võibolla on asi ikkagi minu veel täielikult taastumata maitsemeeles...


3 kommentaari:

  1. Tahan ka. Vot nüüd on seeaeg käes, kus sa pead hakkama mulle cargobussiga oma hõrgutisi saatma :)

    VastaKustuta
  2. Tule külla hoopis! Või tulen mina Sulle!

    VastaKustuta
  3. ah, ma ütlen- isegi vaadata on maitsev :)

    VastaKustuta