12 juuni, 2013

Peedirisoto kana ja köömnetega

Remont võtab oma aja ja tolmuses köögis pole just eriti tore aega veeta. Olen üritanud lihtsamalt hakkama saada... Kunagi ehk saab see remont tehtud ja köök korda. Kui aga poetoidud tüütuks muutuvad (ja tüütuks muutusid nad tegelikult kohe), siis tuleb köögis natuke ruumi teha, kastihunnikud teise tuppa tõsta, suurem tolm ära pühkida, pliit üleliigsetest asjadest vabastada ja midagi maitsvat valmistada. Näiteks peedirisotot.


Peedirisoto kana ja köömnetega
 25 g võid
200-250 g ribadeks lõigatud kanafileed
1,5 tl köömneid
1 hakitud sibul
200 g risotoriisi
kuiva valget veini
7-8 dl kuuma kanapuljongit
200 g riivitud keedetud peeti
25 g riivitud parmesani
soola ja pipart


Kuumuta suurel pannil või potis või, lisa kanaribad ja 1 tl köömneid ning prae mõõdukal tulel aeg-ajalt segades, kuni kanaribad on kuldsed. Tõsta kanaribad kõrvale.
Lisa pannile hakitud sibul ja prae, kuni sibul hakkab pehmenema.
Lisa riis ja sega mõni minut. Lisa vein ja kuumuta.
Lisa nüüd jaokaupa kuum kanapuljong, sega korralikult. Kui suur osa puljongist on lisatud, siis lisa peet, ülejäänud köömned ning kanatükid. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Kuumuta läbi ning jätka puljongi lisamist ja riisi kuumutamist, kuni riis on al dente.
Sega osa riivitud parmesanist roa hulka, ülejäänud puista peale. Serveeri kohe.

Retsept Nami-Namist.

Rødbetrisotto med kylling og karve

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar