20 aprill, 2013

Suitsuräimesalat


 Nami-Nami kooskokkamine: räim

Suitsuräimesalat

suitsutatud räimed
sibul
marineeritud kurk
keedetud muna
majonees
murulauk

Puhasta suitsutatud räimed, haki väikesteks tükkideks. Sega koos ülejäänud ainetega. Serveeri rukkileivaga ning kaunista murulauguga

Lihtne ja maitsev!

07 aprill, 2013

Aromaatsed räimefileed suitsujuustuga


Juba mõnda aega olen mõelnud ja plaaninud räimest midagi teha, aga kord pole piisavalt aega, kord pole poes ilusaid räimi, kord pole isu ega tahtmist... Peale mandlioperatsiooni ei ole kõik toidud sugugi nii head ja ahvatlevad tundunud kui võiks... Õnneks hakkab see aeg vaikselt mööda minema ning tasapisi olen hakanud jälle maitseid tundma. Aga mitte sellest ei tahtnud ma kirjutada...

Nami-Nami aprillikuu kooskokkamise teemaks on räim.  Igasugused koostegemised innustavad ja panevad mind tegutsema ning selle üle on mul ainult hea meel. Esimeseks räimeroaks valisin räimefileed suitsujuustuga. Tundus teistmoodi ja põnev. Retsept on pärit samuti Nami-Namist.

Aromaatsed räimefileed suitsujuustuga:

300 g räime fileesid
100 g suitsujuustu
soola, valget pipart ning tilli
Paneerimiseks muna ja riivsaia ning natuke soola

Laota räimefileed lõikelauale, nahk allpool. Maitsesta soola-pipraga ning puista peale hakitud till. Kata pooled räimefileedest suitsujuustuviiludega, tõsta peale ülejäänud räimefileed. Klopi muna lahti, sega teises taldrikus riivsai ja sool. Kasta "räimepihvid" mõlemalt poolt esmalt munasse, seejärel riivsaiasegusse. Prae kuumal pannil võis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri kartulipudruga.
 "Räimepihvid" maitsesid hästi, kuigi see juust seal keskel oleks võinud natuke rohkem põnevamat maitset anda. Aga võibolla on asi ikkagi minu veel täielikult taastumata maitsemeeles...


01 aprill, 2013

Lihtne pasha


Olen varemgi mõelnud, et võiks pashat teha, aga mõttest ei ole tavaliselt kaugemale jõudnud. See tegemine on tundunud kuidagi keeruline ja aeganõudev... Aga alati leidub lihtsamaid variante ja ühte eriti lihtsat (kuumutamata ja munata) pashat tehti ühel hommikul Terevisioonis. Retsept siin. Muutsin natuke koguseid ning lisasin rosinaid ja kuivatatud aprikoose.

 Lihtne pasha

ca 600g kohupiima
ca 1,5 väikest pakki vahukoort
ca 180g võid
suhkrut
rosinaid
sukaadi
kuivatatud aprikoose
tumedat šokolaadi
Loputa aprikoosid ja rosinad keeva veega, haki natuke väiksemaks.
Pane kohupiim suuremasse kaussi. Lisa suhkur, vahukoor, rosinad ja aprikoosid ning sulatatud või. Sega hoolega läbi. Vooderda sõel marliga ja vala kohupiimamass sõelale nõrguma. Keera marli otsad pashale, pane sõelale kauss alla ning pane külmikusse.
Kaunista riivitud tumeda šokolaadiga.