08 märts, 2015

Kõrvitsa-kohupiimakook

Mõnikord tahaks lihtsalt kellelegi põue pugeda. Toetada pea kellegi õlale ja tunda, et sa oled hoitud ja kaitstud. Tunda soojust, headust ja armastust, mis teisest inimesest õhkub. 

Kõrvitsa-kohupiimakook

Põhi:
100 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
90 g nisujahu
90 g kaerajahu
0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis: 
400 g kohupiima
300 g kõrvitsapüreed
1,5 dl suhkrut
3 muna
2 spl tärklist
1 tl vanilliekstrakti
ühe sidruni mahl ning riivitud koor
soovi korral rosinaid

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa edasi vahustades muna. Sega kuivained ning lisa need muna-võivahule. Sega ühtlaseks. Kata 24 sentimeetrise läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred taignaga. Kata ääred fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 8-10 minutit. Võta ahjust ja jahuta. 
Täidise jaoks eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased suhkruga, lisa kohupiim, kõrvitsapüree, tärklis, vanilliekstrakt ning sidrunimahl ja sidrunikoor. Sega ühtalseks tainaks. Vahusta eraldi munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult tainasse. Vala kohupiimatäidis eelküpsetatud põhjale. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 35-45 minutit. Lase jahtuda. 

Allikas: Perenaine.ee

1 kommentaar:

  1. minus on ka tõelist koogifänni :)
    korra mõtlesin isegi järgi teha, aga retsepti lugedes, läks see tunne ruttu mööda :)

    VastaKustuta