27 august, 2013

Uppsala õunakook (Fyriskaka)

Õunaaeg on käes!

Uppsala õunakook

125 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
2,5 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 sl piima
ca 400 g õuna
sidrunit
kaneeli
suhkrut

Sulata või ning jahuta. Vahusta jahtunud või suhkruga ja lisa ükshaaval munad. Sega jahule juurde küpsetuspulber ning sõelu võivahu hulka. Lisa piim.
Puhasta õunad ja lõika õhukesed viilud. Pigista neile natuke sidrunimahla, et õunad ei muutuks pruuniks. Vala tainas lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Lao õunaviilud tainale.
Puista õunaviiludele kaneeli ja suhkrut ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Sobib hästi jäätisega!

Allikas: Toidutare

1 kommentaar:

  1. oh see paistab selline ehtne kook, mida mahub sisse lõputult :)

    VastaKustuta