12 oktoober, 2013

Sibulasupp juustuga

Sibul on üks ütlemata tore mugul. Nii palju häid asju saab sibulast ja sibulaga. Mul on isegi natuke kahju nendest, kes sibulat ei söö.
Nami-Nami oktoobrikuu kooskokkamise teemaks on samuti sibul. Kuigi mul on endiselt remont ja suurem osa asjadest on kastides ning suurem osa põrandast on kaetud kastidega, siis sööma peab ju ikka. Ja selle ruumi ja aja ikka leiab, et üks mõnus supp keeta. Sibulasupp näiteks.

Sibulasupp juustuga

500 g sibulaid
3 küüslauguküünt
1 sl võid
500 ml aedviljapuljongit
500 ml piima
1 sl jahu
1,5 dl riivjuustu
soola
muskaati
murulauku

Viiluta sibulad ja haki küüslauk. Sulata pannil või, lisa sibulaviilud ning küüslauk. Kuumuta keskmisel kuumusel, aeg-ajalt segades, kuni sibulad hakkavad pruunikat värvust omandama. Sega jahu 1 dl piimas. Kuumuta puljong ja ülejäänud piim keemiseni, lisa sibulad. Kalla juurde piimaga segatud jahu, lase keema tõusta. Võta pott tulelt ja lisa riivjuust. Sega, kuni juust on sulanud. Maitsesta muskaadi ja vajadusel soolaga. Peale riputa hakitud murulauku.

Allikas: Perenaine.ee
Løksuppe med ost

1 kommentaar:

  1. mulle on ka sibul hakanud maitsema, päris sibulasuppi veel vast ei sööks, aga juba usun, et see võib olla hea :)

    VastaKustuta