15 detsember, 2013

Piparpähklid

Muudkui küpsetab ja küpsetab! Ma pole eriliselt suur jõulufänn, aga mulle meeldib see meeletult hea lõhn, mis siis tavaliselt kodudes on. Kõik need jõulusöögid, joogid ja küpsetised... Mmmm. 
Piparpähklid (peppernøtter) on Norras ja Taanis üks lemmikumaid jõuluküpsetisi. Hea vaheldus tavalistele piparkookidele ja imehead glögi kõrvale.


Piparpähklid

125 g pehmet võid
125 g suhkrut (ca 1,5 dl)
1 muna
1 tl riivitud apelsinikoort
275 g jahu (ca 4,5 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
0,25 tl valget pipart


Hõõru või suhkruga ühtlaseks, lisa muna ja apelsinikoor. Sega ülejäänud ained ning lisa võisegule. Sega tainas läikivaks ja ühtlaseks. Jaota tainas 8 portsuks ning veereta need omakorda pikkadeks torudeks.
Lõika iga tainatoru umbes 22 tükiks, veereta need väikesteks nupsudeks. Tõsta piparkooginupsud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadise ahju ülaosas umbes 10 minutit.

Allikas: Nami-Nami

Peppernøtter

1 kommentaar:

  1. nii ägedad! hea pihuga võtta ja suhu loopida :)

    VastaKustuta