12 jaanuar, 2014

Kiire šokolaadikook

Leidsin selle retsepti norrakate Aperitifist ja kuna mul oli just plaanis mandlijahuga midagi teha, siis tundus see retsept olevat just see, mida vaja. Ja kuna norrakad ise kirjeldasid seda kooki kui midagi eriti kiiret ja midagi eriti head, siis tuli proovida. Üks väga magus ja šokolaadine amps on see kohe kindlasti.


Kiire šokolaadikook

250 g toasooja võid
250 g suhkrut
6 muna
150 g riivsaia
150 g mandlijahu
150 g tumedat küpsetusšokolaadi
0,5 dl kanget kohvi

Sulata šokolaad kuumas kohvis. Sega kõik ained köögikombainis. Määri väike leivavorm võiga ning puista üle suhkruga. Kalla tainas vormi ning küpseta 170-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit. Lase koogil jahtuda. Puista jahtunud koogile tuhksuhkrut ning serveeri värskete marjadega.

Allikas: Aperitif

Minu kook oli ahjus peaaegu 60 minutit. Kook sai üsna magus, kuigi panin natuke vähem suhkrut, kui retseptis ette nähtud. Lõikamiseks peaks kook kindlasti jahtunud olema, soe kook kipub pudisema ja lagunema. Ja tegelikult peakski hoopis järgmise päevani kannatama, sest teisel päeval on kook veel parem!

1 kommentaar:

  1. ossa :) see tundub tõesti õige magus, järelikult ka väga hea

    VastaKustuta