17 aprill, 2014

Hapukoorekeeks

Nii lihtne ja nii maitsev! Ja kui lisada natuke sukaadi, rosinaid või muid kuivatatud puuvilju, siis saab tõenäoliselt veel maitsvam.


Hapukoorekeeks

200 g toasooja võid
125 g (1,5 dl) suhkrut
3 toasooja muna
100 g hapukoort
200 g (3,5 dl) nisujahu
40 g (0,5 dl) kartulitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
natuke soola

Vahusta toasoe või ja suhkur mikseriga kohevaks. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad. Sega juurde hapukoor. Sega kuivained omavahel ning sõelu need muna-või-suhkruvahu peale. Sega suure lusikaga õrnalt ühtlaseks. Kalla võitatud keeksivormi. Küpseta 175 kraadise ahju alumises osas umbes 50 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga. Lase koos vormiga restil jahtuda, siis kummuta keeks vormist välja.

Allikas: Nami-Nami

2 kommentaari: