23 juuli, 2014

Tõeliselt sametine kõrvitsapüreesupp

Jälle kõrvits ja kuumal päeval kuum supp... Eks tegelikult eelistan ka mina sellise kuumaga jahutavamaid toite, aga mu külmkapp vajab hädasti sulatamist ning sügavkülm võiks siis ju tühi olla. Pealegi peab uuele kraamile ruumi tegema. Viimane aeg!
Kõrvitsapüreed oli mul paar karbikest ning neist otsustasingi suppi teha. Sametine sai see supp tõepoolest ning vaatamata kuumale ilmale, maitses hästi.

Tõeliselt sametine kõrvitsapüreesupp

1 kg tükeldatud (muskaat) kõrvitsat (mina kasutasin juba valmis püreed ning kõrvits oli tavaline)
1 l vett
1 sl köögiviljapuljongit
1 sibul
1 sl rapsiõli 
200 g sulatatud juustu
soola ja pipart
Serveerimiseks kõrvitsaseemneõli ning röstitud kõrvitsaseemneid

Pane kõrvitsatükid potti, kalla peale nii palju vett, et kõrvitsatükid oleksid kaetud. Lisa puljongipulber. Kuumuta keemiseni.
Haki sibul ning prae õlis kuldseks. Lisa koos praadimisõliga kõrvitsatükkidele. Keeda kõrvitsatükke koos praetud sibulaga. Kui kõrvits on pehme, siis püreesta ühtlaseks. Lisa sulatatud juust ning püreesta uuesti. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Lase supil 10-15 minutit taheneda. Serveeri. Peale nirista paksemat kõrvitsaseemneõli ning kaunista kõrvitsaseemnetega.

Allikas: Nami-Nami 

Gresskarsuppe

1 kommentaar: