28 juuli, 2014

Värsked soolakurgid

Sõnu ei olegi vaja. Köögist on kuulda krõmpsutamist :)


Värsked soolakurgid

Meelepärane hunnik kurke

Ühe liitri soolvee kohta:
1 l vett
1 spl jämedat soola
0.5-1 spl suhkrut

1-2 tilliõisikut
2 mustsõstra lehte
1 poolitatud küüslauguküüs
sinepiseemneid

Pese värsked väikesed kurgid jääkülma veega ja lao klaasist, glasuuritud keraamikast roostevabast terasest või emailitud potti või purki. Lisa tilliõisikud, sõstralehed, poolitatud küüslauguküüned ja sinepiseemned.
Soolvett keeda vastavalt kurkide kogusele. Aja vesi keema, lahusta selles sool ning suhkur ning vala keev vesi kurkidele.
Toatemperatuuril saad head kurgid juba 24 tunniga. Väga mõnusad ja krõmpsuvad!

Allikas: Pisike ja Pisut Segi

Ferske sylteagurker

4 kommentaari: