28 august, 2014

Õuna-toscakook

Kadestan neid inimesi, kes oskavad oma mõtteid sõnadesse panna. Ja neid sõnu paberile. Nii palju oleks tegelikult öelda. Nii palju oleks võinud öelda. 

Õunakoogihooaeg on alanud. Hooaeg algas tegelikult mahlaste õunamuffinitega (neid kohe peab tegema!), kuid igal aastal olen üritanud ka midagi uut proovida. Silja blogist leidsin õuna-toscakoogi, mis on mõnusalt mahlane, eriti hea on aga muidugi see krõbe kate.

Õuna-toscakook

 2 muna
1,5 dl suhkrut
50 g võid
0,5 dl piima
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
350-400 g hapukaid õunu
1 tl kaneeli

Kate:
80 g võid
1 dl suhkrut
2 spl jahu
100 g mandlilaaste
5-6 spl vahukoort

Vahusta toasoojad munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa sulatatud või, piim ning sõelu juurde jahu-küpsetuspulbri segu. Sega ühtlaseks taignaks. Tükelda õunad väikesteks tükkideks ning sega kaneeliga. Sega õunad taignaga õrnalt läbi ning pane segu võitatud ja jahuga ülepuistatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 25 minutit.
Katte jaoks sulata või, lisa suhkur ja sega. Kui suhkur hakkab sulama, siis lisa jahu ja sega. Lisa koor ning kuumuta pidevalt segades kuni segu on ühtlane. Lõpuks lisa mandlilaastud ja sega läbi.
Tõsta mandlisegu koogile ja küpseta veel 20-25. Lase koogil u 10 minutit vormis taheneda ja tõsta seejärel koos küpsetuspaberiga restile edasi jahtuma. Serveeri vaniljejäätisega. 

Allikas: Jagatud rõõm

Toscakake med epler

1 kommentaar:

  1. päris peen tegemine :)
    ja näha kohe, et hea

    VastaKustuta