04 oktoober, 2014

Kaneelirullid

Rootslased tähistavad täna kaneelisaiapäeva (kanelbullens dag) ja nagu ühele ontlikule skandinavistile kohane, siis tegin ka mina täna kaneelisaiu. Milline lõhn!
Nami-Nami kaneelirullid

 50 g pärmi
0,5 dl käesooja vett
100 g võid
3 dl piima
0,5 tl soola
1 dl suhkrut
600-650 g nisujahu
1 tl kardemoni
Täidis:
100 g võid
1 dl suhkrut
0,5 sl kaneeli
Määrmiseks muna

Lahusta pärm soojas vees.Sulata või. Lisa toasoe piim ja vala käesoe segu pärmi hulka. Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina. Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.
Valmista täidis: sega sulavõi, suhkur ja kaneel.
Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi, jaota kolmeks. Rulli iga osa 23x30 cm nelinurgaks. Määri täidisega (vajadusel valmista täidist juurde) ja keera rulli, alustades laiemast servast. Lõika rull 2-3 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad ahjuplaadile. Määri saiad munaga ning küpseta 200-225kraadises ahjus 10-15 minutit.

Allikas: Nami-Nami

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar