11 oktoober, 2014

Kõrvitsasupp valge veini ja tüümianiga

Sügis on tegelikult ilus. Mulle meeldib. Natuke nukker on muidugi ka. Aga kõik need värvid! Kollased lehed, kollane kõrvits. Nami-Nami kooskokkamise teemaks on samuti kõrvits. Ja kõrvitsast saab igasuguseid põnevaid ja maitsvaid roogasid valmistada. Varasemast ajast on mu lemmikuteks kõrvitsakuklid ja vürtsikad kõrvitsaküpsised. Neid teen kohe kindlasti veel. Aga midagi uut võiks samuti proovida. Kolasin mööda skandinaavlaste toidublogisid ning ühest blogist leidsin valge veini ning tüümianiga kõrvitsasupi. Kõlas hästi. Ja tegelikult maitses ka, kuigi välimus polnud just päris see ja miski jäi ka maitses natuke häirima. Võibolla oli asi veinis, võibolla hoopis selles, et minu majapidamisest puudub jätkuvalt selline vajalik vidin nagu saumikser... Luban, et parandan selle vea peagi. 
Kõrvitsasupp valge veini ja tüümianiga (6-8 portsjonit)

1 kg kõrvitsat
2 sibulat
2 porgandit
3 küüslauguküünt
oliivõli
2 puljongikuubikut (köögiviljapuljong)
7 dl vett
1 sidruni riivitud koor
värsket tüümiani
1 dl valget veini
1,5 dl rõõska koort
soola, pipart

Koori kõrvits, eemalda sisu ning lõika väiksemateks tükkideks. Koori sibulad, porgandid ja küüslauk. Pane ahjuvormi. Lisa natuke oliivõli, sool, pipar ning mõned tüümianioksad. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit. Sega aeg-ajalt. Keeda samal ajal veest ja puljongikuubikutest puljong. Lisa puljongile röstitud aedviljad ning keeda umbes 5 minutit. Lisa riivitud sidrunikoor ja hakitud tüümian. Püreesta supp ühtalseks ning maitsesta veini, koore, soola ja pipraga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar