13 oktoober, 2014

Penne alla vodka ehk viinamakaronid

Viinamakarone olen tegelikult varemgi teinud, kuid pildile nad siis ei jõudnud. Mingit väga suurt vaimustust nad tookord sööjates ei tekitanud, kuid olid siiski maitsvad ja meelde jäid ka, vähemalt mulle ja vähemalt nii palju, et tuli tahtmine neid veelkord teha. Ja tuleb tunnistada, et sel korral maitsesid nad paremini (aga võibolla oli asi hoopis meeldivas kaaslases, kellega koos seda mõnusat rooga nautisin) ning praegu julgen küll lubada, et teen neid veel. Lisaks mõnusale maitsele tekitab ka nende nimi parajat elevust. Purjus makaronid! :)

Penne alla vodka ehk viinamakaronid

2-3 portsu jagu pastat (penne)
natuke oliivõli
1 sibul
1 küüslauguküüs
suitsupeekonit
400 g purustatud tomateid
soola-pipart
tšillipulbrit või tšillihelbeid
viina (3 pitsitäit)
1-2 sl toorjuustu või rõõska koort
serveerimiseks parmesani. 

Kõigepealt valmista kaste. Kuumuta pannil tilk õli ning prae selles sibul klaasjaks, lisa peenelt hakitud (või riivitud) küüslauk ning peenelt hakitud peekon. Kui peekon on pruunistunud, siis lisa pits viina. Lisa purustatud tomatid ning jätka kuumutamist madalal kuumusel. Maitsesta soola, pipra ja tšilliga. KUi kaste on ema-vähem valmis, siis lisa järgmine pitsitäis viina. Kuumuta. Lisa kastmesse toorjuust või rõõsk koor ning viimane pitsitäis viina, sega toorjuustu sulamiseni. 
Keeda pasta al dente. Nõruta ning lisa kaste. Naudi!

3 kommentaari: