21 november, 2014

Ciabatta-leib rukkijahu ja seemnetega

Veidravõitu või imelik ei ole see blogi juba ammu. Kõik on tavaline ja ka mina olen tavaline. Tol hetkel olid teised ajad. Teised mõtted, teised tunded ja tavad. Palju on muutunud. Vaatan praegu tagasi sellele ajale ja mõtlen, kui rumal ma ikka olin. Aga mitte sellest ei tahtnud ma kirjutada. Jäin lihtsalt hetkeks mõtlema blogi nime peale. 
Tartust sai täna üks suur ja väga libe liuväli. Liuglesin hommikul kontori poole ja pidasin plaani, mida head õhtul küpsetada võiks (muidugi juhul, kui ma õhtul tervete kontidega koju tagasi jõuan). Lõunapausi ajal otsisin retsepti. Ja leidsin. Ciabatta! Natuke jäi ehk liiga tihke, kuid esimese korra kohta pole tegelikult häda midagi. Lihtne ja maitses suurepäraselt. 

Ciabatta-leib rukkijahu ja seemnetega
5 pätsi

5 dl külma vett
25 g pärmi
1,5 tl soola
2 sl õli
1 sl siirupit (Dansukkeri hele)
1 dl päevalilleseemneid
1 dl rukkijahu
8 dl nisujahu
Lahusta pärm külmas vees. Lisa sool, õli, siirup, seemned, rukkijahu ja osa nisujahust. Sõtku ühtlaseks. Lisa ülejäänud jahu. Puista peale natuke jahu, kata rätiga ning lase 1,5 kuni 2 tundi kerkida. Kummuta kerkinud tainas jahusele lauale, sõtku õhumullid välja. Vormi 5 piklikku pätsi. Lase neil räti all veel natuke aega kerkida. Küpseta 250-kraadises ahjus umbes 15 minutit. 


Allikas: Nami-Nami

2 kommentaari: