25 november, 2014

Kõrvitsatrühvlid

Olin kanakoivad just ahju pannud, kui märkasin, et S vaatab kahtlaselt kavala näoga pliidil olevat potti. 
S: Kuule, mis sul seal potis on?
Mina: Kõrvitsapüree. Kolleeg tõi tillukese kõrvitsa. Trühvleid tegin ja küpsiseid tahaks ka teha.
S: Aga paneks seda kanakoibadele ka peale. Muud kastet meil ju niikuinii pole. 
Mina: ... ?
S: No paneme. Vaatame, mis välja tuleb. Mis sul seal kapis veel on?

Oli juustu, oli küüslauku, oli mascarponet. S hakkas neist mingit imesegu kokku segama. Mina vist ainult ohkisin ja ohkasin ta kõrval, tema mugistas omaette naerda ning ilmselgelt nautis olukorda. Minu ohkimine oli loomulikult asjatu, sest see segu sai uskumatult hea. Nii hea, et sai imekähku otsa. 
Aga tegelikult tahtsin ma hoopis trühvlitest kirjutada. Kohe, kui ma Olga blogis kõrvitsatrühvlite retsepti nägin, siis teadsin, et neid pean ma saama. See kõlas juba nii hästi ning polnud kahtlustki, et maitseb ka. Segu jäi algul natuke liiga vedel ja palle oli sellest üsna raske vormida (sellest ka see pisut konarlik välimus). Maitset see muidugi ei rikkunud. Söödi ja kiideti. 
Kõrvitsatrühvlid
(ca 25 tk)

100 g kõrvitsaseemneid
75 g kõrvitsapüreed (3 sl)
100 g valget šokolaadi
100 g mascarpone juustu (toatemperatuuril)
50 g piparkooke
200 g tumedat šokolaadi

Haki kõrvitsaseemned ning purusta piparkoogid. Sulata vesivannil valge šokolaad. Tõsta šokolaad tulelt ning sega sisse piparkoogid. Seejärel sega juurde mascarpone ning viimasena kõrvitsapüree ja kõrvitsaseemned. Pane saadud mass külmikusse tahenema (ca 30 minutit). Vormi massist väikesed pallikesed ning pane need tagasi külmikusse või sügavkülma. 
Sulata tume šokolaad, kasta pallikesed šokolaadi sisse ning tõsta külmikusse tahenema. Säilita trühvleid külmkapis. 

Allikas: Kaju köök

2 kommentaari:

  1. konarlik välimus on nii äge :)
    üldse on see kõrvitsateema äge!

    VastaKustuta
  2. Minu arust on ka see välimus väga äge :)

    VastaKustuta