22 detsember, 2014

Berlinerkranser

Lumi! Ei oleks osanud arvatagi, et mina lumest niimoodi rõõmu tunnen, aga tänane jõululumi oli imeilus. Tõeline talvemuinasjutt. Kõndisin läbi lumise Tartu kesklinna kodu poole ja ühtäkki tundsin hinges kripeldust. Tilluke jõulusoov ja lootus, et see ühel heal päeval ka täide läheb.
Julebakst nr. 2: 
Berlinerkranser

1 keedetud munakollane
1 toores munakollane
4 spl suhkrut
ca 175 g nisujahu
125 g pehmet võid

Pintseldamiseks ja kaunistuseks
1 munavalge
pärlsuhkrut

Purusta keedetud munakollane ning sega see toore munakollasega. Lisa suhkur ja vahusta. Seejärel lisa vaheldumisi pehme või ning jahu. Natuke jahu võiks alles jääda, sest kui jahu liiga palju saab, siis on tainast raske ribasid voolida. Lase taignal natuke aega külmas seista. jaota tainas umbes 20 tükiks. Vooli igast tükist umbes 12 cm pikkune "ussike" ning keera see pärjaks. Pintselda pärjad munavalgega ning puista peale pärlsuhkur. Küpseta 175 kraadises ahjus umbes 11-13 minutit. Lase jahtuda. 

Allikas: Trines matblogg

1 kommentaar:

  1. :) nii toredad
    keedetud munakollane küpsetistes on minu jaoks täiesti uus asi.

    VastaKustuta