20 veebruar, 2015

Hernesupp suitsulihaga

Selle postitusega olen ma nüüd küll hiljaks jäänud. Vastlapäev on ammu möödas ju. Kuklite küpsetamiseni ei jõudnud ma ka sel aastal. Mõtlesin küll, isegi retsepti valisin välja, kuid kaugemale ei jõudnud. Aga hernesuppi keetsin küll. 
Hernesupp suitsulihaga

250 g kuivatatud herneid
150 g odrakruupe
3 l vett
1 kg suitsuribi
1 suur sibul
2-4 kartulit
2-3 porgandit
soola
sinepit
maitserohelist

Pane herned ja kruubid eelmisel õhtul likku. Pane suitsuliha ja vesi suurde potti ning kuumuta keemiseni. Koori pinnale tekkinud vaht. Lisa supile leotatud ja loputatud kruubid ning herned. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes tund aega. 
Haki sibul, porgand ja kartulid peeneks või riivi jämeda riiviga. Lisa köögiviljad. Keeda veel umbes pool tundi. Võta liha potist välja, eemalda kondid, lõika liha väiksemateks tükkideks ning lisa supile. Maitsesta supp soola, sinepi ja maitserohelisega. 

Allikas: Nami-Nami

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar