10 mai, 2015

Nõgesesupp 2

Kevad! Ehk aeg umbrohutoitudeks. Nüüd siis hakkavad järjest tulema need söögid, mida lausa PEAB igal kevadel, igal suvel ja igal sügisel tegema. Üks sellistest toitudest on kindlasti nõgesesupp. Lihtne, maitsev ja tervislik.
Nõgesesupp

paar peotäit nõgeseid
1-2 sibulat
2-3 kartulit
2 porgandit
jämedaid kaerahelbeid
soola, pipart

Serveerimiseks keedetud muna, hapukoort ja maitserohelist

Vala nõgesed kuuma veega üle ning lase natuke seista. Loputa, pigista kuivaks ning haki. 
Tükelda sibul, kartul ja porgand. Kuumuta potis õli ning pruunista selles köögivilju mõni minut. Vala peale vesi ning keeda kuni köögiviljad on peaaegu pehmet. Lisa kaerahelbed ning keeda veel mõned minutid. Maitsesta soola ja pipraga. Kõige viimasena lisa supile nõgesed. 
Serveeri hakitud muna, hapukoore ning maitserohelisega.

1 kommentaar: