30 november, 2013

Kõrvitsakuklid

Ma ei ole eriti pärmitainast küpsetisi teinud. Ei ole julgenud. Olen alati kartnud, et tainas ei kerki korralikult, et saiad jäävad kõvad ja kuivad. Nii on ju juhtunud... Aga need kõrvitsakuklid tundusid nii ahvatlevad, et ma lihtsalt pidin julguse kokku võtma ja uuesti proovima. Pealegi oli mul üks ilmatu suur kõrvitsapoolik nurgas ootamas, et temast midagi head tehakse. Sellised nad siis said. Minu esimesed kõrvitsakuklid. Välimuselt küll natuke krobelised, aga mõnusalt krõbeda koorikuga ning maitselt head.

Kõrvitsakuklid

2 dl kõrvitsapüreed (ahjus röstitud kõrvitsast)
1,5 sl vedelat mett
0,5 dl õli
400-450 g nisujahu
1 tl soola
1 pakk kuivpärmi (11 g)
100 g riivitud juustu
määrimiseks muna
pealepuistamiseks kõrvitsaseemneid


Sega kuivpärm jahuga. Teises kausis sega käesoe kõrvitsapüree soola, mee ja õliga. Vala vedelik kuivainete hulka ning sega ühtlaseks tainaks. Sõtku kuni tainas muutub läikivaks ja tuleb kausi küljest lahti. Kata kauss rätikuga ning pane soojemasse kohta kerkima. Kui tainas on umbes kahekordseks kerkinud, siis vajuta see alla ja sõtku sisse riivitud juust. Vormisi kuklid. Lase kuklitel rätiku all veel umbes pool tundi kerkida, määri kuklid lahtiklopitud munaga ning raputa peale seemned. Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit.


Rundstykker med gresskar og ost

1 kommentaar:

  1. tead kuidas ma neid praegu tahaks, just selliseid krõbedaid

    VastaKustuta