15 november, 2013

Õunatšatni

Õuntest sai kooki ja õuntest sai moosi. Ja et moosiriiul natuke põnevam ja erilisem oleks, siis tegin paar purki õunatšatnit. Hea jõulude ajal külakostiks kaasa võtta. Verivorstiga sobib päris hästi ;-)

 
Õunatšatni
 
1 kg õuna
500 g suhkrut
100 g mandlilaaste
150 g rosinaid
1 sl sinepiseemneid
0,25 tl Cayenne`i pipart
05, tl värskelt riivitud ingverit
1 sl soola
2 dl vett
1,5 dl veiniäädikat
Koori ja tükelda õunad, pane veega keema. Keeda poolpehmeks, lisa suhkur. Kui õunad on läbi keenud, lisa tükeldatud mandlid, pestud rosinad, sinepiseemned, tšillipulber ja ingver. Keeda läbi. Lisa veiniäädikas. Kuumuta keemiseni. Tõsta kuumalt ettevalmistatud purkidesse ja sulge purgid kohe.

Allikas: Nami-Nami

1 kommentaar:

  1. ei ole kuulnudki sellisest asjast, minu kulinaaria-alane silmaring lausa sõltub sinu tegemistest :) ma isegi ei kujuta ette kuidas ta maitsta võiks- cayenne ja rosinad ja kõik muu

    VastaKustuta