Mis saaks olla veel maitsvam, kui ahjust võetud rukkikuklid või ja külma piimaga. Mõnus!
Rukkikuklid
3 dl rukkijahu
3 dl nisujahu
8 g kuivpärmi
1 tl soola
1 tl köömneid
3 dl vett
1 sl heledat siirupit
0,5 dl rapsiõli
Sega omavahel jahud (mina panin rukkijahu natuke rohkem kui nisujahu), pärm, sool ja köömned. Lisa käesoe vesi ja siirup (mina kasutasin vedelat mett).
Sõtku ühtlaseks elastseks tainaks. Sõtkumise lõpu osas lisa õli. Kata kauss rätikuga ja lase soojas
tuuletõmbuseta kohas kerkida 1 tund. Vormi tainas kangiks ja lõika see 10–12 osaks. Vormi
ümarad kuklid. Lao
ahjuplaadile. Kata rätikuga ja lase veel pool tundi kerkida. Pintselda kuklid veega ja küpseta 220 kraadi juures 10–12 minutit.
Allikas: Toidutare
Rugrundstykker
tead, kuidas tahaks neid. sooje ja krõbedaid. võtan ennast kokku ja teen ka millalgi :)
VastaKustutatahan ka ampsu. Üks samm leivani veel :)
VastaKustutaKuklid tehtud, küll tuleb see õige leib ka :) Sinu juurde pean praktikale ja õpipoisiks tulema. Või lihtsalt sagedamini käima.
VastaKustuta