08 veebruar, 2014

Rukkikuklid

Mis saaks olla veel maitsvam, kui ahjust võetud rukkikuklid või ja külma piimaga. Mõnus!


Rukkikuklid

3 dl rukkijahu
3 dl nisujahu
8 g kuivpärmi
1 tl soola
1 tl köömneid
3 dl vett
1 sl heledat siirupit
0,5 dl rapsiõli

Sega omavahel jahud (mina panin rukkijahu natuke rohkem kui nisujahu), pärm, sool ja köömned. Lisa käesoe vesi ja siirup (mina kasutasin vedelat mett). Sõtku ühtlaseks elastseks tainaks. Sõtkumise lõpu osas lisa õli. Kata kauss rätikuga ja lase soojas tuuletõmbuseta kohas kerkida 1 tund. Vormi tainas kangiks ja lõika see 10–12 osaks. Vormi ümarad kuklid. Lao ahjuplaadile. Kata rätikuga ja lase veel pool tundi kerkida. Pintselda kuklid veega ja küpseta 220 kraadi juures 10–12 minutit. 

Allikas: Toidutare

Rugrundstykker

3 kommentaari:

  1. tead, kuidas tahaks neid. sooje ja krõbedaid. võtan ennast kokku ja teen ka millalgi :)

    VastaKustuta
  2. tahan ka ampsu. Üks samm leivani veel :)

    VastaKustuta
  3. Kuklid tehtud, küll tuleb see õige leib ka :) Sinu juurde pean praktikale ja õpipoisiks tulema. Või lihtsalt sagedamini käima.

    VastaKustuta