Kui sul on kõrvitsat ja sa ei oska sellega midagi teha, siis see risoto on küll väärt proovimist. Mõnusalt kreemjas ja imehea! Ise kasutasin ära karbikese sügavkülmas olevat kõrvitsapüreed, sai väga maitsev ka sellega.
Kõrvitsarisoto (neljale)
50 g võid
2 hakitud sibulat
2 hakitud küüslauguküünt
300 g risotoriis
400 g tükeldatud kõrvitsat
1,5 dl kuiva valget veini
1 l kuuma aedviljapuljongit
peterselli
100 g riivitud parmesani või Valio Forte juustu
soola ja pipart
Valmista puljong ning hoia seda kergelt podisevana. Sulata suures potis või ning kuumuta selles hakitud sibulat umbes 5 minutit. Lisa hakitud küüslauk ning kuumuta veel nõrgal tulel 5 minutit. Lisa riis, kuumuta pidevalt segades veel paar minutit. Lisa kuubikuteks lõigatud kõrvits ning kuumuta segades veel minut aega.
Lisa vein ning lase korraks keema tõusta. Seejärel lisa kulbitäis kuuma puljongit ning sega õrnalt, kuni puljong on imendunud. Jätka vähehaaval puljongi lisamist ning riisiroa segamist, kuni kogu puljong on riisi imendunud ja potis on kergelt kreemjas valmis risoto. Lisa hakitud petersell ja riivitud parmesan. Maitsesta soola-pipraga ning serveeri kohe.
Lisa vein ning lase korraks keema tõusta. Seejärel lisa kulbitäis kuuma puljongit ning sega õrnalt, kuni puljong on imendunud. Jätka vähehaaval puljongi lisamist ning riisiroa segamist, kuni kogu puljong on riisi imendunud ja potis on kergelt kreemjas valmis risoto. Lisa hakitud petersell ja riivitud parmesan. Maitsesta soola-pipraga ning serveeri kohe.
Allikas: Nami-Nami
Ma tulen sööma :)
VastaKustutajälle midagi uut :) ei ole maitsta saanud, aga vähemalt olen nüüd pilti näinud :)
VastaKustuta