03 märts, 2012

Prantsuse kanasupp

Märts on Nami-namis kuulutatud supikuuks. Sobib! :)
Kokkamisest olen viimasel eemale jäänud. Kolimine ja kõik muu selline on võtnud oma aja ning punastades pean tunnistama, et tarbin viimasel ajal liigagi sageli poolvalmis või siis päris valmis poetoite... Ja igakord järjekordset karbikest avades mõtlen, et peaks oma imetillukese köögi ikka kiiresti korda saama. Uue pliidi peaks ka muretsema. Algus on igatahes tehtud.



Prantsuse kanasupp (kogus on mõeldud 2-le)

3 kanafileed
1 l kanapuljongit
1/2 purki tomateid
1/4 apelsini koor
2 kartulit
1 porgand
1/4 porrut
1/2 sibulat
soovi korra fenkolit
küüslauku
Maitseks sool, pipar, basiilik, kurkum

Lõika kanafilee ning köögiviljad tükkideks. Haki küüslauk. Lase kanapuljong, tomatid ning riivitud apelsinikoor keema. Kuumuta pannil köögivili ning lisa puljongisse. Maitsesta kurkumi, basiiliku, soola ning pipraga. Lisa kana ning lase mõned minutid haududa, kuni liha on valmis. Serveeri kuuma suppi värske leivaga.

Supp sai maitsev, kerge ja tomatine. Retsept on pärit norrakate MATPRATist.


Fransk kyllingsuppe. Oppskrift er fra Matprat.

4 kommentaari:

  1. ohoh, millal smeile suppi tuled keetma

    VastaKustuta
  2. Järgmine kord teeme ainult suppi! :) Ei mingeid suuri praade

    VastaKustuta
  3. Aga natuke paksu lihasuppi?

    VastaKustuta
  4. Mhmh... Ikka saab. Klimbisuppi ja lihasuppi ja... :)

    VastaKustuta