19 oktoober, 2014

Kõrvitsakook šokolaadi ja pähklitega

Olen jätkuvalt kõrvitsalainel ja tuleb tunnistada, et kõrvitsast on saanud minu suur lemmik. Seekord oli plaanis midagi magusat küpsetada. Mida muud võikski sellise vihmase ja tuulise ilmaga teha.  Pealegi on ju Nami-Namis kooskokkamine täies hoos. Täiesti juhuslikult sattusin ühe rootslase blogisse, kust leidsin šokolaadi ja pähklitega kõrvitsakoogi retsepti. Kuna see kook nägi nii ahvatlev ja hea välja, siis ma lihtsalt pidin seda proovima. Te ei kujuta ette, kui hea see on! 

Kõrvitsakook šokolaadi ja pähklitega (Pumpakaka med choklad och hasselnötter)

4,5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
tsipake soola
1 tl kardemoni
0,5 tl ingveripulbrit
tsipake safranit
100 g hakitud pähkleid
100g  hakitud tumedat šokolaadi
150 g sulatatud võid
3 dl kõrvitsapüreed
2 dl suhkrut
1 tl vaniljeekstrakti
2 muna

Sega hakitud pähklid, hakitud šokolaad jahu, küpsetuspulbri, kardemoni ja ingveripulbriga. Sulata või ning lisa võile safran, lase segul jahtuda. Vahusta muna ja suhkur (umbes 2 minutit). Lisa sulatatud või, kõrvitsapüree ning sega hoolikalt. Lisa jahu-pähkli-šokolaadisegu ja vaniljeekstrakt ning sega kergelt läbi. Kalla tainas võitatud ning riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi (1,5 l) võiga ning küpseta 175 kraadises ahjus umbes 50 minutit (kontrolli küpsust puutikuga). Lase koogil jahtuda ning naudi!

Allikas: Matmedmera

3 kommentaari: