19 jaanuar, 2015

Pikkpoiss

Jällegi pean tõdema, et lihtsuses peitub võlu ning mõnikord on just need kõige lihtsamad ja kodusemad toidud need kõige maitsvamad. Tegelikult peaks endalt hoopis küsima, et miks ma küll selliseid sööke nii harva teen? Vastata ma ei oska, aga pikkpoissi hakkan nüüd küll sagedamini tegema. 
See siin on klassikaline pikkpoiss. Lihtne, maitsev ja mahlane. Järgmise teen täidisega. 


Pikkpoiss

2,5 dl vett
1 dl riivsaia
1 kg hakkliha
1 peenelt hakitud sibul
0,5 tl purustatud musta pipart
1 tl soola
maitserohelist
Mina lisasin peenelt riivitud porgandit ning asendasin vee piimaga.

Sega riivsai vee või piimaga ning lase umbes 10 minutit paisuda. Lisa paisunud riivsaiale hakkliha, hakitud sibul, riivitud porgand ja maitseained. Sega ained. Ära segamisega liiale mine!
Tõsta hakkmass fooliumiga vooderdatud keeksivormi, silu õlise käega pealt siledaks. Küpseta 200 kraadise ahju keskosas umbes 60 minutit. Serveeri näiteks ahjukartulite või kartulipudruga. 

Allikas: Nami-Nami

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar