30 jaanuar, 2015

Lemon posset ehk õrn sidrunikreem

Natuke on veel aega Nami-Nami foorumi Briti toitude kooskokkamises kaasa lüüa. Vahelduseks siis ka midagi magusat. Sellest magustoidust saab nüüd küll mõneks ajaks minu uus lemmik. Rammus? Ja, seda kohe kindlasti. Aga mõnusalt kreemjas, parajalt hapu ja nii hea.


Lemon posset ehk õrn sidrunikreem 

4 dl 35% rõõska koort
80 g suhkrut
1 sidruni mahl
tsipake soola
Serveerimiseks granaatõunaseemneid või vaarikaid

Sega potis rõõsk koor ja suhkur. Kuumuta mõõdukal kuumusel, kuni suhkur on lahustunud. Kuumuta keemiseni ning keeda 3-4 minutit pidevalt segades. Tõsta pott tulelt, sega juurde sidrunimahl ja natuke soola. Lase kreemmil umbes 5 minutit jahtuda. Jaota magustoidupokaalidesse. Lase vähemalt 4 tundi või üleöö jahedas taheneda. 

Allikas: Nami-Nami

    1 kommentaar:

    1. oh jummel, see võib tõesti hea olla. vaarikad nagu kirss tordil :)

      VastaKustuta