Lumeta vastlad ja liulaskmisest ei tule sel aastal küll midagi välja. Aga suppi ja kukleid saab ikka. Supp võiks ikka kohe eriti tummine olla ja see vanarahva hernesupp on just see õige. Vähemalt minu arvates. Täpselt selline nagu üks õige hernesupp olema peab.
Vanarahva hernesupp suitsuribiga
250 g kuivatatud herneid
150 g odrakruupe
3 l vett
1 kilo suitsuribi
1 sibul
2-4 kartulit
2-3 porgandit
soola
2-3 tl sinepit
maitserohelist
Pane herned ja kruubid eelmisel õhtul likku.
Pane suitsuliha ja vesi suurde potti ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Koori hoolikalt pinnale tekkinud vaht.
Lisa supile leotatud ja loputatud kruubid ning herned. Kuumuta
uuesti keemiseni, alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel
tulel umbes tund aega.
Haki sibul, porgand ja kartulid peeneks või riivi jämeda riiviga. (Soovi korral prae sibul ja porgand pannil õlis läbi). Lisa köögiviljad puljongile. Keeda veel umbes pool tundi, kuni köögiviljad ja liha on pehmed.
Võta liha potist välja, eemalda kondid, lõika liha väiksemateks tükkideks ning lisa uuesti supile.
Maitsesta supp sinepi ja soolaga, soovi korral lisa maitserohelist.
Haki sibul, porgand ja kartulid peeneks või riivi jämeda riiviga. (Soovi korral prae sibul ja porgand pannil õlis läbi). Lisa köögiviljad puljongile. Keeda veel umbes pool tundi, kuni köögiviljad ja liha on pehmed.
Võta liha potist välja, eemalda kondid, lõika liha väiksemateks tükkideks ning lisa uuesti supile.
Maitsesta supp sinepi ja soolaga, soovi korral lisa maitserohelist.
Allikas: Nami-Nami
Gammeldags ertesuppe med røykt ribbe (tradisjonell mat til fastelavn her i Estland)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar