01 märts, 2014

Soe porgandi-kikerhernesalat

Kui tööl on vaiksem hetk ja midagi tähtsat teha ei ole, siis piilun aeg-ajalt toidu- ja käsitööblogisid. Peaaegu alati jääb midagi põnevat silma, mida kindlasti ise tahaks proovida. Käsitöö tegemiseni jõuan viimasel ajal küll harva, kööki tunduvalt sagedamini. Mul on äärmiselt hea meel selle toidublogide topi üle. Keegi hea inimene on siia kokku kogunud Eesti, Soome ja Rootsi toidublogid, eraldi veel soomlaste veini- ja õlleblogid ning koogiblogid. Lugemist jätkuks tundideks. Nii sattusingi ühte blogisse, kust leidsin porgandi-kikerhernesalati retsepti. Seda pean ma saama! Ja täna sain. Päris maitsev.


Soe porgandi-kikerhernesalat

8 porgandit
1 tl vürtsköömneid
1 tl kaneeli
1 spl seesamiseemneid
1 spl võid
1 spl oliivõli
1 purk kikerherneid
soola
värsket koriandrit

Pese ja koori porgandid ning lõika umbes 0,5 cm paksused kettad. Keda kettad peaaegu pehmeks ning nõruta. Rösti seesamiseemned ja vürtsid kuumal pannil. Lisa või ja õli. Lisa porgandid ja küpseta paar minutit. Lisa nõrutatud kikerherned, maitsesta soolaga. Kuumuta paar minutit. Puista peale hakitud koriandrit. 
 Allikas:  Prinsessakeittiö

Varm salat med gulrot og kikerter 

1 kommentaar:

  1. ma isegi ei oska ette kujutada kuidas see täpselt maitseb :)
    aga usun, et hästi

    VastaKustuta