22 märts, 2014

Lindströmi kotletid

Vahelduseks ka midagi soolast. Mulle maitsevad igasugused kotletid ja lihapallid ning Lindströmi kotletid on ühed mu lemmikud. Natuke teismoodi ja alati mõnusalt mahlased. Nende päritolu kohta on tegelikult mitu lugu ja ega ei teagi, milline neist just see õige on. Norrakad igatahes arvavad, et kotlet on nime saanud Adolf Henrik Lindstrømi järgi, kes töötas kokana Norra tuntud polaaruurijate (nt. Roald Amundseni) juures ning kes üritas polaaruurijatele tervislikku ja maitsvat toitu pakkuda. Aga olgu selle päritoluga kuidas on. Maitsvad kotletid on need kohe kindlasti.


Lindströmi kotletid

500 g hakkliha
1 muna
1 sibul
küüslauk
1-2 keedetud peeti (või marineeritud peeti)
riivsaia
kappareid
soola-pipart

Maitsesta hakkliha soola ja pipraga. Sega hulka riivitud peet, riivsai, kapparid, sibul, küüslauk ning muna. Sega ühtlaseks.Vormi paraja suurusega kotletid ning prae mõlemalt poolt umbes 2-3 minutit.

Biff à la Lindstrøm

2 kommentaari:

  1. Seda tahaks kohe lausa proovida. :)

    VastaKustuta
  2. sul on sellised lemmikud, millest ma pole kunagi kuulnudki :) mina tahaks ka proovida

    VastaKustuta