30 september, 2014

Vale-pohlamoos

Sain kotitäie õunu ning oli ilmselge, et tervet seda hunnikut ma niisama ära süüa ei jõua ning kooki ei saa ju ka iga päev teha. Keegi kiitis vale-pohlamoosi ning kuna mul oli kapis ka karbike pihlakaid ning teine arooniaid, siis ei olnud ju mingit küsimustki. Moos sai üsna magus, kuid vaatamata sellele magususele, meenutab tõesti natuke pohlamoosi, kuigi mulle meeldiks selline hapukam pohlamoos rohkem. Aga magus on ka mõnus.
Vale-pohlamoos

2 kg hapukaid õunu
200 g pihlakaid
200 g arooniaid
vett
800 g suhkrut
0,5 tl sidrunhapet

Keeda pihlakad ja arooniad eraldi pottides vähese veega pehmeks. Tambi pudruks. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika väikesteks kuubikuteks. Lisa pihlaka-arooniapüreele. Lisa suhkur ning keeda moos tasasel tulel lõplikult valmis. Veidi enne lõplikku valmimist lisa sidrunhape. 

Allikas: Nami-Nami

3 kommentaari: