27 jaanuar, 2015

Scotch eggs ehk šoti munad

Selliste hakklihapallide tegemine oli mul juba pikemat aega plaanis ja nüüd oli natuke rohkem põhjust ka. Need ei ole võibolla need päris õiged, sest kasutasin veisehakkliha. See oli kodus olemas ja kuna sel õhtul ei olnud ühtegi normaalset kanahakkliha minu lähimas toidupoes saada (ja kaugemale ei olnud mul aega minna), siis leppisin sellega, mis kodus olemas oli. Usun, et just veisehakkliha tõttu jäid "munad" pisut kuivad, kuid maitsvad olid ikkagi. Järgmine kord olen targem. 


Scotch eggs ehk šoti munad

12 vutimuna
450 g hakkliha (nt kanahakkliha)
0,5 tl tšillihelbeid
soola ja musta pipart

Paneerimiseks nisujahu, muna ja riivsaia 
Õli

Keeda munad, jahuta ning koori ja jahuta. Veereta jahus. 
Sega hakkliha, tšillihelbed, sool ja pipar. Sega mass ühtalseks ning jaota kaheteistkümneks portsjoniks. 
Klopi kanamunad väikeses kausis lahti. Võta jahuse kastetud vutimuna ning mässi hakkliha sisse. Veereta seejärel jahus, siis munas ning seejärel riivsaias. Kuumuta õli, prae hakklihapalle kuumas õlis 7-8 minutit. Jälgi, et pallid oleks läbinisti küpsed. Lase köögipaberil veidi nõrguda. 

    2 kommentaari: