11 juuli, 2015

Tatrajahuküpsised kardemoni ja mandliga

Kui kaunil suvepäeval on väljas vaid 16 soojakraadi ning ladistab vihma, siis ei jää küll muud üle, kui lohutuseks midagi head ja lõhnavat küpsetada. 
Merilin jagas oma blogis tatraküpsiste retsepti ning neid proovisingi. Kuna mul metspähkleid kodus ei olnud, siis asendasin need mandlitega. 


Tatrajahuküpsised kardemoni ja mandliga

3 dl tatrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl kardemoni
1/4 tl soola
100 g võid
1 muna
1 tops Jaani keedetud kondenspiima
ca 75 g mandleid

Sega tatrajahu, küpsetuspulber, sool ja kardemon. Vahusta toasoe või, muna ja keedetud kondenspiim kreemjaks massiks. Sega jahuseguga ühtlaseks massiks. Vormi väikesed pallikesed ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru iga pallikese sisse üks mandel. Küpseta 180 kraadi juures umbes 7-8 minutit.

Allikas: Koogikontor 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar